Surinaamse bami met Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop)
Techniek: Grillen, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
1. Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop):
- 3 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el rijstwijn
- 800 gr kippendijenfiletreepjes (kant en klaar bij de supermarkt)
- satéstokjes
- honing of ahornsiroop
- 2. Surinaamse Bami: zie Recept Surinaamse bami met Javaanse kip
Bereidingswijze
1. Yangtori:
- STAP 1: Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met de rijstwijn mengen tot een marinade; voeg de marinade aan de kippendijenfiletreepjes toe en goed mengen met het vlees.
- STAP 2: Marineer het vlees 5 minuten en rijg het daarna aan de satéstokjes.
- STAP 3: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill het vlees hierop, onder regelmatig omdraaien, op matig vuur tot het gaar is.
- STAP 4: Glaceer met honing of ahornsiroop.
2. Surinaamse Bami: Zie Recept Surinaamse bami met Javaanse kip
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/