Turkse Dürüm met kip masala
Techniek: Toasten
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 750 gr kippendijenfilet
- 1 el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1½ el kippenbouillon poeder
- 1 pak (5 stuks) Turkse Dürüm tortilla
- Groenten naar voorkeur (ijsbergsla, komkommer, wortels)
- Turkse knoflooksaus
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 2: Kruidenmix voor Roti, kippenbouillon poeder toevoegen en omscheppen. Het vlees 10-15 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen.
- STAP 3: Verdeel de kip masala, groenten naar voorkeur (ijsbergsla, komkommer, wortels) over de Turkse Dürüm tortilla en schenk de knoflooksaus erover; half vouwen en toast het enkele minuten tot de buitenkant warm is. Herhaal dit met de overgebleven Turkse Dürüm tortilla’s.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/