Surinaamse Bami met boontjes en kip
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
1. Surinaamse Bami:
- 500 gr mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 100 gr kipfilet
- 200 gr julienne wortel
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- ½ tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
-
2. Boontjes: zie Recept Kousenband
-
3. Kip: zie Recept Kasripo Kip
Bereidingswijze
1. Surinaamse Bami:
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kipfilet toevoegen en gaarbakken.
- STAP 4: Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toevoegen en 2 minuten roerbakken.
- STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), Faja Lobi Gekruide Ketjap, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 6: Mie toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
2. Boontjes: zie Recept Kousenband
3. Kip: zie Recept Kasripo Kip
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/