Crispy Chicken Burger (luxe burger broodjes)
Techniek: Grillen, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
1. Crispy Chicken Burger:
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 500 gr kipfilet
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- mespunt zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- sla, rode ui, tomaat, komkommer
2. Faja Saus:
- 3 el mayonaise
- 1 el tomaten ketchup
- 2 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
Bereidingswijze
1. Crispy Chicken Burger:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan de kipfilet (4 stuks) toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen.
- STAP 3: Dep de kip in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en tenslotte in de Panko broodkruimels.
- STAP 4: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kipstukjes aan weerszijden mooi goudbruin en lekker krokant.
- 2. Faja Saus:
- STAP 5: Bereid de Faja Saus door de mayonaise, tomaten ketchup en Faja Lobi Madam Jeanette Sambal met elkaar te mengen tot een gladde saus.
- STAP 6: Snijd de broodjes open, grill ze, verdeel de sla, rode ui (in plakjes), tomaat (in plakjes), komkommer (in plakjes), Crispy Chicken Burger; schenk Faja Saus erover.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/