Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 600 gr kipfilethaasjes
- 1 volle eetlepel Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- mespunt zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- 3 el mayonaise
- 1 el tomaten ketchup
- 2 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- handvol bladsla
Bereidingswijze
- STAP 1: Snijd elk kipfilethaasje in 2 gelijke stukjes, voeg Nasi Trafasie aan de kipstukjes toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen.
- STAP 3: Dep de kipstukjes in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en tenslotte in de Panko broodkruimels. Voor meer crunchy deze stap herhalen.
- STAP 4: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kipstukjes aan weerszijden mooi goudbruin en lekker krokant.
- STAP 5: Bereid de Faja Saus door de mayonaise, tomaten ketchup en Faja Lobi Madam Jeanette Sambal met elkaar te mengen tot een gladde saus.
- STAP 6: Snijd elke Sandhia’s Roti in reepjes, verdeel de Faja Nuggets en bladsla erover, oprollen en steek een prikker er doorheen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/