Faja Nuggets (malse stukjes kip in krokant jasje)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Faja Nuggets:
- 600 gr kipfilethaasjes
- 1 volle eetlepel Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- mespunt zout
- 2 eieren
- Saitaku Panko Broodkruimels (Japans)
- 2. Faja Saus:
- 3 el mayonaise
- 1 el tomaten ketchup
- 2 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
Bereidingswijze
1. Faja Nuggets:
- STAP 1: Snijd elk kipfilethaasje in 2 gelijke stukjes, voeg Nasi Trafasie aan de kipstukjes toe, omscheppen en 5 minuten marineren.
- STAP 2: Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen.
- STAP 3: Dep de kipstukjes in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en tenslotte in de Panko broodkruimels. Voor meer crunchy deze stap herhalen.
- STAP 4: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kipstukjes aan weerszijden mooi goudbruin en lekker krokant.
2. Faja Saus:
- STAP 5: Bereid de Faja Saus door de mayonaise, tomaten ketchup en Faja Lobi Madam Jeanette Sambal met elkaar te mengen tot een gladde saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/