Pizza Roti Pollo Masala
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Roti Pollo Masala:
- 3 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 750 gr kipfilet
- 1 el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala
- 1½ el kippenbouillon poeder
- 1 tl bruine suiker
- 2. Voor 4 Pizza's:
- 4 bloemkool pizzabodems
- 380 ml Heinz Tomato frito
- 1 rode paprika
- 16 cherrytomaatjes
- 2 bollen mozzarella (à 125 g)
- 200 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Roti Pollo Masala:
- STAP 1: Olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in kleine stukjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen. Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder en bruine suiker toevoegen en omscheppen.
- STAP 2: Het vlees 10 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen.
2. Pizza:
- STAP 3: Bloemkool pizzabodems zonder beleg 2-3 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden bakken. Smeer de tomato frito er dun over uit, verdeel daarna Roti Pollo Masala, paprika (in reepjes), cherrytomaatjes (gehalveerd), mozzarella en geraspte kaas erover.
- STAP 4: Bak de pizza 8-10 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden mooi bruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/