Woknoodles met gestoofde kip
Techniek: Stoven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Gestoofde Kip:
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippenbouten of kippendijenfilet
- 3½ el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (grof gemalen)
- 1 tl bruine suiker
- 150 ml water
- 2. Woknoodles: Zie Recept Woknoodles Trafasie
Bereidingswijze
1. Gestoofde Kip: - STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippenbouten (in stukjes gesneden) toevoegen en omscheppen; bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Chinese vijfkruidenpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel Trafasie en bruine suiker toe. Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 4: Het water erover schenken en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur stoven.
2. Woknoodles: Zie Recept Woknoodles Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/