Caribbean Spaghetti
Techniek: Wokken, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1.Spaghetti:
- 1 pak (500gram) Grand'Italia Spaghetti
- zonnebloemolie
- 1 sjalotje
- 1 el Aromat (bouillonpoeder)
- 2. Caribbean Chicken:
- 500 gram kipfilet
- 4 sjalotjes
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- ½ tl pimentpoeder
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl bruine suiker
- 100 gram doperwten (diepvries)
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 blik (400 gram) tomaatblokjes
- ½ kopje (75 ml) water
Bereidingswijze
1. Spaghetti:
- STAP 1: Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 3 eetlepels olie verhitten, sjalotje (fijngehakte hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Spaghetti en bouillonpoeder toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
2. Caribbean Chicken:
- STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in blokjes) met sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
- STAP 5: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), Trassie Trafasie, pimentpoeder, tomatenpuree, bruine suiker, doperwten, Madam Jeanette peper en de tomaatblokjes (met het sap) hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
- STAP 6: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 5 minuten op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/