Gegrilde kip masala geglaceerd met honing
Techniek: Grillen, Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- honing
- 500 gram kipfilet
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 400 gr kousenband
- zonnebloemolie
- witte peper
- zout
- boter
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng 1 eetlepel honing met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade); snijd de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Kousenband in ruim water 3 minuten koken, afgieten en met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak, 4 minuten roerbakken.
- STAP 4: Verdeel de kip op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) erover.
- STAP 5: Glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een keukenkwast over de kip te strijken.
- STAP 6: Verdeel enkele klontjes boter over de kip en grill het 15-20 minuten op 200 graden gaar. De overgebleven marinade na het grillen wordt als saus bij het serveren gebruikt.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/