Teriyaki Trafasie
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Teriyaki Saus:
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl geraspte gember
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 4 el Mirin (Japanse rijstwijn)
- 4 el honing
- 5 el water
- 2. Teriyaki Kip:
- 8 stuks (circa 750 gr) kippendijenfilet
- 2 tl sesamzaad
- 2 stengels bosui
Bereidingswijze
1. Teriyaki Saus
- STAP 1: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng het daarna onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook.
- STAP 2: De teriyaki saus over de kippendijenfilet (in reepjes) schenken, omscheppen en 20 minuten laten intrekken.
2. Teriyaki Kip
- STAP 3: Verdeel het vlees in een ovenschaal en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- STAP 4: Uit de oven halen en bestrooien met sesamzaad en de bosui (fijn gesneden).
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/