Snesie saté met Chinese fried rice
Techniek: Grillen
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Snesie Saté:
- 3 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el rijstwijn
- 800 gr kippendijenfiletreepjes (kant en klaar bij de supermarkt)
- satéstokjes
- 2. Pinda Sambel Trafasie:
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 150 ml water
- Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze
1. Snesie Saté:
- STAP 1: Meng Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met de rijstwijn tot een marinade; voeg de marinade aan de kippendijenfiletreepjes toe en meng het goed met het vlees.
- STAP 2: Marineer het vlees 5 minuten en rijg het daarna aan de satéstokjes.
- STAP 3: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill het vlees hierop, onder regelmatig omdraaien, op matig vuur tot het gaar is.
2. Pinda Sambel Trafasie:
- STAP 4: Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toevoegen;
- STAP 5: Het water erover schenken;
- STAP 6: Kook het roerend enkele minuten op matig vuur tot de gewenste dikte.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/