Sriracha VlamTosti (met Sriracha ketjap kip masala)
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 750 gr kipfilet
- 1 el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala
- 4 tl (kleine) Trassie Trafasie
- 1 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 1 pak tosti sneetjes (wit)
- Sriracha Chili Sauce of Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
- 6 plakjes jong belegen kaas
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, uien, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kipfilet (in dunne reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 3: Kruidenmix voor Roti toevoegen en omscheppen; Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het vlees 10-15 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen.
- STAP 5: Verdeel het vlees over de tosti sneetjes, schenk Sriracha chili saus erover, beleg elk sneetje met een plakje kaas, afdekken met sneetje brood, aanduwen en goudbruin grillen. Herhaal dit met de rest van de tosti sneetjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/