Enchiladas Trafasie (met gehakt en kidneybonen)
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr kipgehakt
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 zak (400 gr) Mexicaanse roerbakmix
- 1 blik (620 gr) kidneybonen
- 1 blik (300 gr) crispy maïs
- 1 pak (500 gr) gezeefde tomaten passata
-
2 pakjes
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- 90 gr geraspte oude kaas 48+
- selderij
- Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie toevoegen en omscheppen.
- STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix toe, omscheppen en bak die 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
- STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en 350 gram van de gezeefde tomaten toe en omscheppend enkele minuten bakken.
- STAP 4: Sandhia’s Roti opwarmen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel 3-4 eetlepels gehaktmengsel per Sandhia’s Roti, oprollen en leg het in een ingevette ovenschaal. herhaal dit met de overige Sandhia’s Roti.
- STAP 5: Bestrijk de Sandhia’s Roti’s in de ovenschaal met de overgebleven gezeefde tomaten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de Sandhia’s Roti’s op 200 graden in een voorverwarmde oven en laat de kaas in 7 minuten smelten.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/