Javaanse kippensoep
Techniek: Koken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Voorbereiding:
- 6 eieren
- 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)
- zonnebloemolie
- 100 gr rijstvermicelli
- 2. Javaanse Kippensoep:
- 1.75 liter water
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (vers bereide soepmix)
- 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
- 100 gr gebakken uitjes
- 4 takken verse selderij
- 4 pimentkorrels (hele)
- 3 cm verse laos (fijn geraspt)
- 3 cm verse kentjoer (fijn geraspt)
- 3. Toevoegen tijdens het serveren:
- hard gekookte eieren
- gepluisde kip
- gebakken rijstvermicelli (mihoen)
- 180 gr taugé
- 180 gr gebakken uitjes
- 180 gr mini friet naturel (aardappelstokjes)
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:- STAP 1: Eieren hard koken.
- STAP 2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen.
- STAP 3: Rijstvermicelli met een schaar in stukjes knippen; handvol ervan in de overgebleven hete olie enkele seconden bakken tot het uitzet en afscheppen. Herhaal dit met de rest van de rijstvermicelli.
2. Javaanse Kippensoep:- STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omroeren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/