Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 150 gr sperziebonen
- 4 eieren
- 4-5 el zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr vega kip
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie
- ½ tl Vega Trassie Trafasie
- 200 gr aardappels in stukjes of krieltjes (voorgekookte)
- 1 kop (150 ml) water
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Sperziebonen (in stukjes gesneden) in ruim water circa 5 minuten beetgaar koken en afgieten. Eieren hard koken en pellen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Vega kip hieraan toevoegen en omscheppend enkele minuten opbakken.
- STAP 4: 1 pot (360 ml) Roti Curry Trafasie (vers bereide woksaus), Vega Trassie Trafasie, aardappels (in stukjes), sperziebonen en eieren toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Het water erover schenken, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, 15 minuten op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/