Patatje Oorlog Trafasie
Techniek: Grillen, Frituren
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- satéstokjes
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's)
- 700 gr Aviko Frites (diepvries)
- mayonaise
- 1 ui
- 300 gr ijsbergsla melange
Bereidingswijze
1. Saté Trafasie:
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kipfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 15 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté 10-15 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.
2. Pinda Sambel Trafasie (satésaus met crunchy pinda’s):
- STAP 5: Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
3. Patatje:
- STAP 4: Frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/