VlamTosti Panini
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- halve rode peper
- eventueel 1 blik (200 gr) maïs
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tl bruine suiker
- 6 panini’s
- 6 plakjes jong belegen kaas
- Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en eventueel maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen.
- STAP 5: Panini’s opensnijden, bestrijk ze lichtelijk met Roti Sambal Trafasie, verdeel het vlees erover, beleg elke panini met een plakje kaas en afdekken.
- STAP 6: Grill ze goudbruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/