De Gouden VlamTosti (vlamtosti met kip masala)
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes verse knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 750 gr kipfilet
- 1 el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala
- 1½ el kippenbouillon poeder
- 1 tl bruine suiker
- 1 pak tosti sneetjes (wit)
- 6 plakjes jong belegen kaas
- 4 el Faja Lobi Madam Jeanette Sambal
- 2 el mayonaise
- 1 el honing
Bereidingswijze
- STAP 1: Olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kipfilet (in dunne reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 3: Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder en bruine suiker toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het vlees 10-15 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen.
- STAP 5: Madam Jeanette Sambal, mayonaise en honing met elkaar mengen tot Roti Dippy Saus; schenk de saus over de tosti sneetjes, verdeel het vlees erover, beleg elk sneetje met een plakje kaas, afdekken met sneetje brood en aanduwen.
- STAP 6: Goudbruin grillen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/