Andijviestamppot met Gehaktbal Trafasie
Techniek: Bakken, Stampen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie:
- 500 gram kipgehakt of half om half
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 ui
- 100 gr paneermeel
- 1 ei
- 2. Fond Trafasie (vers bereid):
- 2 el zonnebloemolie
- ½ ui (kleine)
- 4 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml water
- 3. Bakken:
- 4 el braadboter (Croma)
- Verse Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)
- 4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept
- Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze
1. Gehaktbal Trafasie:
- STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Verse Fond Trafasie:
- STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
3. Bakken:
- STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
- STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.
4. Andijviestamppot: Bereid de andijviestamppot volgens jouw favoriet recept
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/