Surinaamse nasi met saté
Techniek: Grillen, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Surinaamse Nasi:
- 400 gr Basmati rijst
- zonnebloemolie
- 3 eieren
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 50 gr doperwten (diepvries)
- 1 kleine stengel prei
- 1 blik (á 150 gr) maïskorrels
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie
- ½ tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- 2. Saté: zie Recept Sandhia’s Javaanse Saté
Bereidingswijze
1. Surinaamse Nasi:
- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten, eieren toevoegen, enkele minuten roerbakken tot ze gaar zijn en daarna afscheppen.
- STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes gesneden) toevoegen en gaarbakken.
- STAP 4: Doperwten, prei (in schijfjes gesneden) en maïskorrels toevoegen en 4 minuten roerbakken.
- STAP 5: Voeg toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree, roerbak het 2 minuten. De gekookte Basmati rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen.
2. Saté: zie Recept Sandhia’s Javaanse Saté
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/