Snelle Surinaamse Roti (de favoriete roti van Nederland!)
Techniek: Wokken, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr kippendijenfilet
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 200 gr aardappels in partjes (voorgekookte)
- 150 gr kousenband of sperzienbonen
- 1 kop (150 ml) water
- eventueel plakje Madam Jeanette peper (voor een pittiger smaak)
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen. 5 eetlepels olie verhitten. eieren op matig vuur rondom bruin bakken en afscheppen.
- STAP 2: Ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) in de overgebleven olie lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippendijenfilet (in reepjes gesneden) hieraan toevoegen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 4: 1 pot (360 ml) Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus), Trassie Trafasie, aardappels, kousenband of sperziebonen (in stukjes gesneden) en gebakken hardgekookte eieren toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Het water erover schenken, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, 15 minuten op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/