Wellington Vleesbroodje Trafasie
Techniek: Oven
Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Vulling:
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- halve rode peper
- 1 blik (200 gr) maïs
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tl bruine suiker
- 2. Deeg:
- 500 gr Koopmans Wit Broodmix of roomboter bladerdeeg
- 1 ei
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Bereid de broodmix volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg, afgedekt met folie, 30 minuten rijzen. Tip: Gebruik in de broodmix roomboter in plaats van de (in de gebruiksaanwijzing) aangegeven boter voor de bereiding van het deeg.
2. Vulling:
- STAP 2: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
- STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen. Vlees laten afkoelen.
3. Deeg:
- STAP 6: Verdeel het gerezen deeg in 3 grote bollen en rol ze met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Ei klutsen.
- STAP 7: Verdeel de vulling over het uitgerolde deeg en rol het 3 keer om en om. Plak de uiteinden met een beetje water dicht en bestrijk ze ruim met het geklutste ei.
- STAP 8: Bak ze circa 20 minuten op 185 graden in een voorverwarmde oven lichtbruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/