Chinese nasi met geroosterde kippenbouten
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Chinese Nasi:
- 400 gr Basmati rijst
- 4 eieren
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gr kipfilet
- plakje Madam Jeanette peper
- 150 gr doperwten
- 1 blik (150 gr) maïs
- 1 stengel prei (kleine)
- 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2. Geroosterde Kippenbouten: zie Recept Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)
Bereidingswijze
1. Chinese Nasi:
- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
- daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
- STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst en eieren hieraan toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
2. Geroosterde Kippenbouten: Zie Recept Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/