Snelle ketjap kip met aspergebroccoli
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 200 gr aspergebroccoli
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 500 gr kippendijenfilet
- Madam Jeanette peper
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl Trassie Trafasie
- ½ tl gember (gemalen)
- 50 ml water
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- STAP 1: Aspergebroccoli enkele minuten beetgaar koken en afscheppen.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten. Voeg kippendijenfilet en Madam Jeanette peper hieraan toe en omscheppen. Bak het vlees 5 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (roerbakmix), Faja Lobi Gekruide Ketjap, tomatenpuree, Trassie Trafasie en gember hieraan toe en omscheppen; het water erover schenken en 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur laten sudderen, af en toe omscheppen. De laatste 5 minuten aspergebroccoli en tomaat (in stukjes) toevoegen, lichtelijk omscheppen en nog even laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/