Surinaamse Roti Kip Masala
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 200 gr kousenband of boontjes
- 5 el zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 4-5 teentjes knoflook
- 700 gr kippendijenfilet
- 1 el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti
- 1 volle el kippenbouillon poeder
- plakje Madam Jeanette peper
- 200 gram aardappelpartjes (voorgekookt)
- 175 ml water
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Kousenband of boontjes (in stukjes gesneden) in ruim kokend water 4 minuten gaarkoken en afgieten.
- STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten. Kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 3: Faja Lobi Roti Kip Masala of Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala), kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper en aardappelpartjes toevoegen en omscheppen. Water erover en het vlees 25 minuten met deksel op pan op matig vuur laten sudderen; af en toe omscheppen.
- STAP 4: De laatste 5 minuten kousenband toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/