Kasripo kip met rijst
Techniek: Koken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr biologische kippendijenfilet
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 4 tl tomatenpuree
- 1 tl pimentpoeder
- 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tomaten
- 2 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
Bereidingswijze
- STAP 1: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar.
- STAP 5: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden) en Faja Lobi Gekruide Ketjap toe.
- STAP 6: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 7: 150 ml water toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/