Moksie Metie (Surinaamse rode ovenkip)
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el rijstazijn
- 2 el rum
- 4 kippenbouten
- Maak een keuze uit 1 pot (360 ml) van één van de volgende Sandhia's (vers bereide) marinades:
- 1. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
- 2. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 4. Faja Lobi Roast Red Pork
Bereidingswijze
- STAP 1: Knoflook (geperst), rijstazijn en rum toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (marinade) en goed mengen.
- STAP 2: Doe de kippenbouten in een ovenschaal, schenk de marinade erover, verdeel de marinade met een kwast over het vlees.
- STAP 3: Marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 4: Rooster het vlees 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar; snijd het vlees in reepjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/