Macaroni Speciaal met pulled chicken
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 1 pak (500 gram) macaroni (snelkokend)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (pikante satésaus met crunchy vers gebrande pinda's)
- 2 tl tomatenpuree
- ½ tl pimentpoeder
Bereidingswijze
- STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen tot pulled chicken.
- STAP 2: Macaroni bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Pulled chicken toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Prei (in ringen gesneden) en rode paprika (in reepjes) toevoegen, omscheppen en 4 minuten met deksel op de pan bakken.
- STAP 6: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), Trassie Trafasie, Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree en pimentpoeder toevoegen en omscheppen.
- STAP 7: Macaroni hieraan toevoegen en 6 minuten omscheppend op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/