Saté Speciaal (de lekkerste Javaanse saté)
Techniek: Grillen
Aantal personen: 6 stuks voor 3 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1. Saté Speciaal:
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 500 gram kippendijen- of kipfilet
- zonnebloemolie
- satéstokjes
- 2. Pinda Sambel Trafasie:
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's)
Bereidingswijze
1. Saté Speciaal:- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie Speciaal aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 10 minuten marineren. Rijg het vlees aan de satéstokjes.
- STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de saté circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
- STAP 3: Bestrijk de saté halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.
2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy vers gebrande pinda's):Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 200 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/