Geroosterde kip op z’n Chinees
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook
- 2 el rijstazijn
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee:
- 1. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of
- 2. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 4. Faja Lobi Roast Red Pork
- 4 kippenbouten of kippendijenfilet
Bereidingswijze
- STAP 1: Knoflook (geperst) en rijstazijn toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (marinade) en goed mengen.
- STAP 2: Doe het vlees in een ovenschaal, schenk de marinade erover, verdeel de marinade met een kwast erover.
- STAP 3: Marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 4: Rooster het vlees 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar. Snijd het vlees in reepjes bij gebruik van kippendijenfilet.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/