Yangtori Speciaal (speciale saté met honing en pinda sambel)
Techniek: Grillen
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Yangtori Speciaal:
- 3 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el rijstwijn
- 800 gr kippendijenfiletreepjes (kant en klaar bij de supermarkt)
- satéstokjes
- honing
- 2. Pinda Sambel Trafasie: Zie Recept Pinda Sambel
Bereidingswijze
1. Yangtori Speciaal:- STAP 1: Meng Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met de rijstwijn tot een marinade; voeg de marinade aan de kippendijenfiletreepjes toe en meng het goed met het vlees.
- STAP 2: Marineer het vlees 5 minuten en rijg het daarna aan de satéstokjes.
- STAP 3: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill het vlees hierop, onder regelmatig omdraaien, op matig vuur tot het gaar is.
- STAP 4: Glaceer met de honing en schenk Pinda Sambel Trafasie erover.
2. Pinda Sambel Trafasie: Zie Recept Pinda Sambel Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/