Snelle eenpanswok pompoen met kip
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 6 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 350 gr kippendijenfilet (reepjes)
- 5 el Faja Lobi Wok Trafasie (vers bereide wokmix)
- 1½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- plakje Madam Jeanette peper
- 1 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1 tl geroosterde komijn (heel)
- 1 biologische pompoen (circa 800 gram)
- 125 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
- STAP 3: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), geroosterde komijn en pompoen (in kleine blokjes) toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Het water erover schenken en circa 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omscheppen.
- Tip om komijn te roosteren: Komijn (heel) in een koekenpan (zonder olie) omscheppend enkele minuten lichtbruin roosteren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/