RotiChoti Ketjap Kip (gevuld met gepluisde ketjap kip)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Vulling:
- 600 gr kipfilet of kippendijenfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- halve rode peper
- 1 blik (200 gr) maïs
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tl bruine suiker
- 3 takken selderij
- 2. RotiChoti:
-
2 pakjes
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- 1 krop sla
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten. Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen en de laatste minuut de selderij (gehakt) toevoegen.
- STAP 4: Warm RotiChoti op volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het door het midden, verdeel de sla, de vulling en Zuurgoed Trafasie erover.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/