Javaanse Tempeh Trafasie
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 1 pak (425 gram) tempeh
- 1 ui (grote)
- 3 teentjes knoflook
- plakje rode peper
- 1½ el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- stukje verse laoswortel (2½ .cm)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el ketjap manis
- 50 ml water
- 2 takjes selderij
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (het populairst Sandhia's tafelzuur)
Bereidingswijze
- STAP 1: Ruim olie verhitten, bak de tempeh (in dunne reepjes) hierin, onder af en toe omscheppen, enkele minuten goudbruin, daarna afscheppen.
- STAP 2: Giet de olie uit de wok, fruit de ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en rode peper lichtbruin in 5 eetlepels van deze hete olie.
- STAP 3: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix), laoswortel, tomatenpuree en ketjap toevoegen en omscheppen; gebakken tempeh erbij doen, omscheppen, water toevoegen en circa 7 minuten met deksel op de pan op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/