Sandhia's tahoe/tofu
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 pakjes (á 450 gr) tahoe/tofu
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 4 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
- 2 tl basterd suiker (donker bruine)
- 1 el Mee Chun Plum Saus (toko)
- 1 el tomatenpuree
- stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
- 5 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (vers bereide gele hot sauce)
Bereidingswijze
- STAP 1: Een flinterdunne laag rondom de tahoe/tofu vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen . Ruim olie verhitten, tahoe/tofu (in blokjes) hierin, al omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.
- STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade. Marinade over de tahoe/tofu verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
- STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten. Gemarineerde tahoe/tofu hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Laat de tahoe/tofu op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 10 minuten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/