Heri Heri met bakkeljauw
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw:
- 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten)
- 2 uien
- 4 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tomaten
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1-2 tl bruine suiker
- plakje Madam Jeanette peper
- 100 ml water
- 2. Heri Heri:
- 4 eieren
- 1 pak (400gram) Cassave (diepvries)
- 2 grote zoete patat
- 2 rijpe bakbananen
- 3. Voor het serveren:
- enkele takjes selderij
- 2 verse tomaten
Bereidingswijze
- STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
- STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
- STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/