Gegrilde kip met bloemkool en zoete aardappel
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 8 el Faja Lobi Wok Trafasie (vers bereide wokmix)
- 2 tl Trassie Trafasie
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl zwarte peper
- 1 el honing
- 4 el rijstwijn
- 750 gr kippendijenfilet
- 3 stuks zoete aardappel
- 3 el zonnebloemolie
- 1 kleine bloemkool
Bereidingswijze
- STAP 1: De helft van Wok Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree, zwarte peper, honing en rijstwijn mengen tot een marinade. Voeg de marinade aan de kippendijenfilet toe, mengen en 15 minuten laten intrekken.
- STAP 2: Zoete aardappel (in blokjes) in ruim water circa 5 minuten gaar koken en afgieten.
- STAP 3: De olie en de andere helft van Wok Trafasie (roerbakmix) mengen tot een marinade, toevoegen aan de bloemkool (in roosjes) en de voorgekookte zoete aardappel en omscheppen. Verdeel de kippendijenfilet, bloemkool en zoete aardappel in een ovenschaal en grill ze circa 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/