Hollandse ovenaardappels met zalm
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Ovenaardappels:
- 800 gr aardappels (kruimige met schil)
- 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el zonnebloemolie
- 2. Zalm:
- 3 el Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl zwarte peper
- 4 zalmmoten
- Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (vers bereide gele hot sauce)
Bereidingswijze
s (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.
- STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
- STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
- 2. Zalm:
- STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
- STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
- STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/