Sandhia's kip met tajerblad

Techniek: Smoren Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Sandhia's kip met tajerblad

Bereidingswijze

1. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
2. 3 eetlepels olie verhitten en knoflook (fijn geperst) daarin fruiten; tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen enkele minuten wokken;voeg zout en peper naar smaak toe.
3. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kipfilet (in blokjes) hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
4. Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Pinda Sambel, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kopje (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan smoren.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/