Chinese nasi de luxe met geroosterde kip
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Geroosterde kip:
- 2 el rijstwijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el honing
- 1 el tomatenpuree
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende vers bereide marinades:
- 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie
- 4 kippenbouten (circa 1 kg)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
- 2. Chinese Nasi: Zie Recept Chinese Nasi
Bereidingswijze
- STAP 1: De rijstwijn, knoflook (geperst), gember, honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
- STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
- STAP 3: Voeg de marinade aan de kippenbouten toe, omscheppen en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 5: Rooster het vlees circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
- STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing.
2. Chinese Nasi: Zie Recept Chinese Nasi
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/