Fried Rice met gamba’s en ketjap kip
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Gamba’s:
- 1 el rijstwijn
- 175 gr gamba’s (met staart)
- 2. Fried Rice:
- 400 gr Kotomisi Basmati
- Zonnebloemolie
- 4 eieren
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gr kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 blik (150 gr) maïs
- 1 stengel prei (kleine)
- 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3. Ketjap Kip: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk
Bereidingswijze
twijn aan de gamba’ s toevoegen, omscheppen en enkele minuten met marineren, daarna in ½ eetlepel olie bakken en afscheppen.
2. Fried Rice:
- STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
- STAP 4: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
- daarin lichtbruin fruiten.
- STAP 5: Kipfilet (in plakjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
- STAP 6: Rode paprika (in kleine blokjes), maïs en prei (in schijfjes) toevoegen, omscheppen
- en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
- STAP 7: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
- STAP 8: De gekookte rijst en de eieren toevoegen en, onder voortdurend
- omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de gamba’s over de fried rice verdelen.
3. Ketjap Kip: Zie Recept Ketjap Kip Heerlijk
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/