Kasripo kip met snijboontjes
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 200 gr snijbonen of kousenband
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 800 gr kippendijenfilet
- plakje Madam Jeanette peper
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gemberpoeder
- 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 kleine tomaten
- 2 el honing
- 1 kop (150 ml) water
Bereidingswijze
- STAP 1: 200 gr snijbonen of kousenband circa 5 minuten in ruim water beetgaar koken en afgieten.
- STAP 2: Olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kippendijenfilet (gehalveerd) en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
- STAP 4: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, gember, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden) en honing toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
- STAP 5: Het water toevoegen en 25 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
- STAP 6: Laatste minuut snijbonen of kousenband toevoegen, lichtelijk omscheppen en nog even laten pruttelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/