Masala garnalen met tajerblad en bakbanaan
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1. Masala Garnalen:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2 kleine bakbananen (halfrijpe)
- zonnebloemolie
- 300 gram gamba's (grote garnalen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Masala Speciaal vers bereide woksaus)
- 1 kop (150 ml) water
- 2. Tajerblad: Recept Tajerblad
Bereidingswijze
1. Masala Garnalen:
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
- STAP 2: Bakbananen (in ronde plakjes van 1cm) in ruim water in enkele minuten gaarkoken en uitlekken.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, garnalen met ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin gaarbakken.
- STAP 4: 1 pot (360 ml) Roti Masala Speciaal (woksaus), het water en de bakbanaan hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
2. Tajerblad: Recept Tajerblad
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/