Surinaamse pastei
Techniek: Oven
Aantal personen: 14 stuks voor 7 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- ½ Surinaamse rode peper (Ajoema)
- 400 gr groentemix (doperwten, maïs, wortel uit diepvries)
- 3 takjes selderij
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie
- ½ tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder)
- 1 el tomatenpuree
- 100 gr aardappelsticks (chips schap supermarkt: Mini Friet Naturel)
- 2 pakjes (á 450 gram) Koopmans bladerdeeg (diepvries)
Bereidingswijze
- STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) lichtbruin fruiten; gepluisde kip en rode peper toevoegen en enkele minuten opbakken.
- STAP 3: Groentemix en de selderij (gehakt) toevoegen en 5 minuten roerbakken.
- STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), Trassie Trafasie, spicepowder, tomatenpuree en aardappelsticks hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken tot een smaakvolle vulling.
- STAP 5: 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, de 4 hoekpunten naar elkaar toe trekken en dichtvouwen; plaats de pasteitjes in een muffinbakje of op een bakplaat. Kluts een ei en bestrijk de pasteitjes ermee.
- STAP 6: De pastei 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/