Curry garnalen Surinam style
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien (kleine)
- 4 teentjes knoflook
- 500 gram garnalen (medium)
- 1 afgestreken el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
- 3 el kokosmelk
- Madam Jeanette peper
- 1 verse tomaat
- ½ kopje (75 ml) water
- 2 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
- STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
- STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
- STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/