Surinaamse bami met gehaktbal
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Sandhia's Bami:
- 500 gr mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 200 gr julienne wortel
- Eventueel 1 stengel prei
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- 3 takken selderij
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (populairste Sandhia's tafelzuur)
- 2. Sandhia's Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Sandhia's Gehaktbal Trafasie
Bereidingswijze
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
- STAP 4: Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toevoegen en 2 minuten roerbakken.
- STAP 5: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 6: Mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
- STAP 7: De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
2. Sandhia's Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Sandhia's Gehaktbal Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/