Gehaktbal Trafasie in tomatensaus
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:
- 500 gram kipgehakt
- 2 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 ui
- 100 gram paneermeel
- 1 ei
- 2. Fond Trafasie Tomato:
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui (kleine)
- 4 teentjes knoflook
- Plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1½ el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el gezeefde tomaten
- 1½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 150 ml water
- 3. Bakken:
- 4 eetlepels braadboter (Croma)
- Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)
Bereidingswijze
1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:- STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Fond Trafasie Tomato:- STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
3. Bakken:- STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
- STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/