Juicy Pulled Chicken
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 600 gr kipfilet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 1 ui (grote)
- 4 teentjes knoflook
- Halve Sandhia's rode peper
- 1 blik (200 gr) maïs
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1½ el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl zwarte peper (gemalen)
- ½ kopje (75 ml) water
- 1 tl bruine suiker
- 3 takken selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: 600 gr kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen tot pulled chicken.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg pulled chicken, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur gaar; af en toe omscheppen.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen.
- STAP 5: Het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen en de laatste minuut de selderij (gehakt) toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/