Springrolls Trafasie met garnalen
Techniek: Wokken, Vullen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1. Vulling:
- 125 gr rijstnoedels
- zonnebloemolie
- 200 gr garnalen (medium)
- 1 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 200 gr kousenband
- 200 gr witte kool
- 1 rode paprika
- 100 gr wortel julienne
- 1 rijpe mango (in lange repen gesneden)
- 2. Rijstvellen:
- 16 rijstvellen (Toko)
- Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus)
Bereidingswijze
- STAP 1: Rijstnoedels 4 minuten in gekookt water wellen, trek ze met een vork uit elkaar, afgieten, naspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Snijd ze in stukjes.
- STAP 2: Garnalen met 2 eetlepels hete olie, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie enkele minuten wokken.
- STAP 3: Kousenband (in lengte gesneden), kool (in lengte gesneden) en paprika (in lange repen) 2-3 minuten in ruim water beetgaar koken.
2. Rijstvellen:- STAP 4: Dip elk rijstvel heel even in warm water. Let op dat het niet slap wordt. Leg het rijstvel op een snijplank.
3. Springrolls Trafasie:- STAP 5: Verdeel de vulling in het midden van het rijstvel, vouw beide buitenzijden eerst naar binnen, breng de voorste helft van het rijstvel tot de vulling in het midden, rol het daarna voorzichtig op. Tip: Gebruik dubbele rijstvellen door ze, na het dippen in het water, op elkaar te leggen voor stevige springrolls.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/